Aluminium gieten

Home » Aluminium gieten
  • Hoogste leverbetrouwbaarheid
  • Vaste fabrieken in China en India
  • Hoge oppervlaktekwaliteit

Wanneer wij een aluminium product gaan gieten, wordt er gesmolten aluminium in een metalen matrijs gegoten of gespoten. Er zijn meerdere technieken om dit te doen en er kunnen verschillende aluminium legeringen gebruikt worden. De matrijs bepaalt uiteindelijk de vorm van het aluminium gietstuk, maar natuurlijk helpt de expertise van onze medewerkers hier ook bij.

aluminium gieten

aluminium Rohre

Aluminium gieten in verschillende legeringen om kosten te drukken

Perla AluCast giet met verschillende aluminium legeringen. Vanwege de specifieke eigenschappen van elke gietlegering is het belangrijk om voor uw specifieke gietproduct de juiste legering te kiezen. Wat zijn uw wensen betreft de sterkte, hardheid, hittebestendigheid of corrosieweerstand van uw gietproduct? Een juiste legeringkeuze kan voor (het samenstellen van) uw eindproduct kostbare nabewerkingen schelen. Onder het hoofdstuk legeringen vindt u de standaard legeringen die wij voor u in huis hebben. Op aanvraag kunnen wij ook gieten met de andere legeringen die in de overzichtstabel voor u zijn opgenomen.

De matrijs die gebruikt wordt bij aluminium gietwerk

De gietmatrijs is een holle vorm van speciaal staal waarin het vloeibare aluminium gegoten wordt en waarin het tot stollen wordt gebracht. De matrijs bestaat meestal uit twee helften die samen het negatief vormen van uw product. De helften worden tegen elkaar aan geperst en het vloeibare aluminium wordt in de matrijsopening gegoten of onder hoge of lage druk naar binnen gespoten door onze experts.

Heeft u een technische producttekening of 3D-file, dan ontwikkelt en produceert Perla AluCast de matrijs in-house. Omdat we uw matrijs in onze gereedschapsmakerijen in India en China produceren, scheelt u dit extra kosten en onzekerheid. De doorlooptijd van de matrijsproductie is normaal gesproken zo’n zes tot acht weken, maar is afhankelijk van de complexiteit en grootte van het gietproduct.

Heeft u al een matrijs?

Heeft u al een matrijs die onze experts kunnen gebruiken bij het gieten van aluminium? Hiermee kunnen wij vrijwel direct materiaal produceren in onze gieterijen. Hierdoor gaan de kosten van het aluminium gieten omlaag. Meestal vergt de matrijs alleen wat kleine aanpassingen aan de buitenkant, zodat deze geschikt wordt voor onze machines. Wij kunnen dit snel voor u regelen.

Laat uw gietwerk aanpassen door de expert in het gieten van metaal

Ook wanneer uw bestaande matrijs interne aanpassingen vergt, omdat u bijvoorbeeld niet tevreden bent met de maatvoering van uw gietwerk, kunnen onze experts de matrijs voor u laten aanpassen. Met ons speciale simulatieprogramma kan het gietresultaat van deze aanpassingen al direct bekeken worden.

Laat uw aluminium gietwerk nabewerken

Wanneer een gietstuk uit de matrijs komt, wil dat niet zeggen dat het product dan ook direct klaar is. Om tot een perfect eindproduct te komen dienen er een aantal nabewerkingen en/of oppervlaktebewerkingen te worden verricht. Omdat het bij Perla AluCast vrijwel altijd draait om grotere series, beschikken onze productiepartners over eigen CNC machines. Dit heeft als grote voordeel dat de nauwkeurigheid en repeteerbaarheid van de nabewerkingen gegarandeerd wordt.

Wij zorgen voor alle oppervlaktebehandelingen

Behalve het gieten van aluminium tegen lage kosten voeren wij ook oppervlaktebehandelingen zoals coaten, vernikkelen en andere behandelingen uit. Deze besteden we uit aan gespecialiseerde partners binnen ons netwerk. De uitbesteding wordt lokaal of ergens in Nederland gedaan, al naar gelang de complexiteit van de oppervlaktebehandelingen. Dit gebeurt direct na de productie van uw gietproduct. Perla AluCast heeft een groot en betrouwbaar netwerk om samen met u de juiste keuzes te maken. Heeft u hulp nodig bij het maken van uw keuze? Neem dan contact met ons op door ons contactformulier in te vullen, door te bellen naar +31(0)15 2033100 of door een e-mail te sturen naar expert@perla-alucast.com.

Wilt u meer informatie?