Aluminium gieterij

Home » Aluminium gieterij

gieterij china

Aluminium gieterijen gevestigd in China en India

Perla Alucast verzorgt uw gietwerk in twee verschillende gieterijen. Onze partners bevinden zich in Coimbatore, India en in Shenzhen, China. Per productaanvraag beoordelen we welke aluminium gieterij het meest geschikt is om uw gietstuk te produceren.

In China produceren wij met name aluminium spuitgietproductenHigh Pressure Die casting (HPDC). We beschikken over verschillende spuitgietmachines met een sluitkracht variërend van 160 tot 1200 ton. Wij beschikken over de juiste spuitgietmachine voor uw spuitgietproduct.

In India produceert Perla Alucast grotendeels via de arbeidsintensievere coquille gietmethode (Gravity Die Casting, GDC) en het zogenaamde lage drukgieten (Low Pressure Die Casting, LPDC). We beschikken hier ook over spuitgietmachines met een tonnage variërend van 60 tot 500 ton.

 

Wij werken nauw samen met onze aluminium gieterijen

We hebben directe invloed op de capaciteit en de productieplanning. Zowel in India als in China werken we nauw samen met de gieterijen en we zijn regelmatig zelf lokaal aanwezig. Door deze nauwe samenwerking is de betrokkenheid zeer hoog en creëren we zekerheid voor onze klanten.

Onze gieterijen zijn ISO 9001 en ISO/TS 16949 gecertificeerd

Wij en de aluminium gieterijen waar wij mee samenwerken zijn ISO 9001 gecertificeerd. Naast ISO 9001, zijn de aluminium gieterijen ook ISO/TS 16949 gecertificeerd. Dit betekent dat (ook) aan de hoogste kwaliteitseisen van de automotive industry wordt voldaan. Een extra zekerheid dat uw gietstuk bij ons in goede handen is.

aluminium Rohre

Laat verschillende aluminium legeringen gieten

Door specifieke aluminium legeringen te kiezen verandert u de sterkte, hardheid, lasbaarheid of corrosieweerstand van het eindproduct. In tegenstelling tot de meeste aluminium gieterijen, giet Perla AluCast in een groot aantal verschillende aluminium legeringen. Elke legering heeft specifieke eigenschappen en het is hierom belangrijk om de juiste legering te kiezen voor uw product. Zo gaat uw product zo lang mogelijk mee en ontvangt u een hoge kwaliteit.

Het eindproduct met de door u gewenste kwaliteit

In beide aluminium gieterijen beschikken we over een CNC machinepark om nabewerkingen van uw gietstukken foutloos en in grote series uit te voeren. Hierdoor garanderen wij de repeteerbaarheid en betrouwbaarheid van uw eindproduct.  De matrijzen en andere productiegereedschappen produceren wij in onze eigen gereedschapmakerij. Hiermee bespaart u tijd en geld. Wij verzorgen ook de (sub)assemblage van gietstukken, eventueel met gietvreemde onderdelen. We beschikken over meetkamers met onder andere 3D-meetmachines om de door u gewenste kwaliteit te waarborgen.

Benieuwd wat onze aluminium gieterij voor u kan betekenen?

Bent u productontwerper, inkoper of productmanager en op zoek naar een betrouwbare (sparring) partner en toeleverancier van uw aluminium gietproduct? Wellicht omdat u:

  • Een nieuw of bestaand gietproduct wilt laten produceren in onze aluminium gieterij
  • Advies zoekt voor de ontwikkeling van een nieuw gietproduct
  • Op zoek bent naar een hogere kwaliteit aluminium gietproduct
  • Benieuwd bent of er kostenbesparingen mogelijk zijn

Neem dan geheel vrijblijvend contact met ons op. Onze aluminium experts kunnen op basis van uw productidee of -tekeningen, een 3D model of productsample bepalen wat voor u het beste gietproces is. Door bijvoorbeeld slimme matrijsaanpassingen zorgen wij ervoor dat het gietproces sneller en goedkoper zal verlopen. En misschien nog veel belangrijker: zonder afkeur!

Wilt u meer informatie?