Aluminium spuitgieten
(High Pressure Die Casting)

Home » Aluminium spuitgieten

  • Hoogste leverbetrouwbaarheid
  • Vaste fabrieken in China en India
  • Hoge oppervlaktekwaliteit

Wat is aluminium spuitgieten?

Bij aluminium spuitgieten, ook wel hogedrukgieten genoemd, wordt vloeibaar aluminium onder hoge druk in de stalen matrijs gespoten. Dit is een volledig geautomatiseerd proces. Een spuitgietmachine bestaat uit twee grote platen, waarop een de matrijshelft is bevestigd. Bij het sluiten van de machine worden de beide matrijshelften met grote kracht op elkaar gedrukt om te voorkomen dat de matrijs wordt opengedrukt tijdens de nadrukfase. Hierdoor ontstaat een glad en strak gietproduct met een hoge maatnauwkeurigheid tegen relatief lage kosten

 

aluminium gietproduct

aluminium Rohre

De voordelen van aluminium spuitgieten

Het spuitgieten van aluminium biedt enkele voordelen ten opzichte van andere verwerkingsmogelijkheden van aluminium. De voordelen zijn:

  • Lage productiekosten
  • Complexe vormen en dunwandige gietstukken mogelijk.
  • Er zijn niet lossende holtes te vormen met behulp van zij-kernen
  • Zeer goede oppervlaktekwaliteit
  • Nabewerking is in veel gevallen niet nodig door een zeer hoge maatnauwkeurigheid
  • Constante hoge kwaliteit door een volledig geautomatiseerd productieproces

Nabewerking van aluminium gietstukken

Na het spuitgieten van aluminium is in veel gevallen geen nabewerking nodig. Toch kan het voorkomen dat het gietproduct nog bewerkt moet worden. Bij Perla AluCast beschikken we over in-house CNC machineparken. Nauwkeurigheid en repeteerbaarheid zijn hierbij de belangrijkste voordelen.

Waar gebeurt het spuitgieten van aluminium?

Dit gebeurt met name in Shenzhen, China. Daar beschikken we over spuitgietmachines met een sluitkracht van 160 tot 1200 ton. Wij en de aluminium gieterijen waar wij mee samenwerken zijn ISO 9001 gecertificeerd. Naast ISO 9001 zijn de aluminium gieterijen ook ISO/TS 16949 gecertificeerd. Zo waarborgen we de kwaliteit en creëren we zekerheid voor onze klanten.

Ruim 25 jaar ervaring met aluminium (spuit)gieten 

Bij Perla AluCast hebben we al meer dan 25 jaar ervaring met het (spuit)gieten van aluminium. Ook zijn wij en onze partners gecertificeerd. Hierdoor zorgen we voor een constante, hoge kwaliteit bij het gieten van aluminium. Door het aantrekken en opleiden van de juiste experts, kunnen wij deze kwaliteit blijven garanderen.

Benieuwd naar de kosten?

Bent u benieuwd of wij ook uw project kunnen uitvoeren en wat hiervan de kosten zijn? Of wilt u meer weten over onze mogelijkheden met aluminium zijn, bijvoorbeeld aluminium bewerken of aluminium op maat laten maken? Neem dan contact met ons op. Bel naar +31(0)15 2033100, stuur een e-mail naar expert@perla-alucast.com of vul ons contactformulier in.

Wilt u meer informatie?