Aluminium spuitgieten
(High Pressure Die Casting)

Home » Aluminium spuitgieten

  • Hoogste leverbetrouwbaarheid
  • Vaste fabrieken in China en India
  • Hoge oppervlaktekwaliteit

Perla AluCast houdt zich met name bezig met aluminium spuitgieten. Bij spuitgieten of hogedrukgieten wordt vloeibaar aluminium onder hoge druk in de stalen matrijs gespoten. Spuitgieten is een volledig geautomatiseerd proces. Een spuitgietmachine bestaat uit twee grote platen waarop een matrijshelft is bevestigd. Bij het sluiten van de machine worden de beide matrijshelften met grote kracht op elkaar gedrukt om te voorkomen dat de matrijs wordt opengedrukt tijdens de nadrukfase. Hierdoor wordt schade voorkomen en wordt het spuitgieten van aluminium tegen lage kosten uitgevoerd.

aluminium gietproduct

aluminium Rohre

Profiteer van de voordelen van het spuitgieten van aluminium

Deze verwerkingsmethode biedt enkele voordelen ten opzichte van andere verwerkingsmogelijkheden van aluminium. Zo zijn er complexe vormen en dunwandige gietstukken mogelijk. Ook zijn er niet lossende holtes te vormen met behulp van zij-kernen. Zo krijgt u altijd een goede oppervlaktekwaliteit. Aluminium gieten biedt altijd een zeer hoge maatnauwkeurigheid, zodat nabewerken in de meeste gevallen niet nodig is. Mede hierdoor kan het spuitgieten van aluminium tegen lage kosten worden uitgevoerd. Doordat het productieproces volledig geautomatiseerd is, kan er steeds een hoge kwaliteit gewaarborgd worden.

Informeer naar de lage kosten van het spuitgieten van aluminium

Bent u benieuwd of wij ook uw project met aluminium spuitgieten kunnen uitvoeren en wat hiervan de kosten zijn? Of wilt u meer weten over onze mogelijkheden met aluminium zijn, bijvoorbeeld aluminium bewerken of aluminium op maat laten maken? Neem dan contact met ons op. Bel naar +31(0)15 2033100, stuur een e-mail naar expert@perla-alucast.com of vul ons contactformulier in.

Wilt u meer informatie?