Coquille gieten
(Gravity Die Casting)

Home » Coquille gieten
  • Hoogste leverbetrouwbaarheid
  • Vaste fabrieken in China en India
  • Hoge oppervlaktekwaliteit

Bij coquille gieten wordt gebruik gemaakt van een permanente metalen matrijs. Het gietstuk met het daarbij behorende gietsysteem moet lossend zijn om het gietstuk uit de metalen vorm te kunnen verwijderen. De matrijs bestaat uit twee helften die door persluchtcilinders tegen elkaar worden gedrukt. Tijdens het gieten wordt het vloeibare aluminium van bovenaf in de matrijs gegoten en wordt de matrijsholte gevuld onder invloed van de zwaartekracht. Vandaar de Engelse term Gravity Die Casting. Het coquille gieten wordt vaak met de hand uitgevoerd, maar kan ook geheel of gedeeltelijk worden gemechaniseerd. Zandkernen of losse metalen kernen worden gebruikt voor het vormen van inwendige holten. Ook kan de sterkte van het coquille gietproduct worden verhoogd door middel van warmtebehandelingen.

coquille gieten

aluminium Rohre

Wanneer wordt coquille gieten toegepast?

Coquille gieten wordt in het algemeen toegepast voor kleine en relatief eenvoudige gietstukken. Wanneer de coquillehelften in goede conditie worden gehouden, zijn een goede maatnauwkeurigheid en een glad productoppervlak mogelijk. De matrijskosten zijn bij coquille gieten zo’n 30% lager dan bij spuitgieten, ondanks de hogere productkosten. Bij een groot aantal gietstukken is coquille gieten goedkoper dan zandgieten, ondanks de hogere gereedschapskosten.

Neem contact op voor meer informatie

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van coquille gieten? Stel uw vragen dan via ons contactformulier. Ook kunt u een e-mail sturen naar expert@perla-alucast.com. Tot slot kunt u bellen naar +31(0)15 2033100.

Wilt u meer informatie?