De voordelen van aluminium met een lage dichtheid

Home » Dichtheid aluminium

De dichtheid van aluminium is 2,7 gram per kubieke centimeter. Hiermee is het een lichtgewicht metaal met een relatief lage dichtheid. Toch is het een zeer sterk metaal. Het wordt dan ook veel gebruikt voor producten waarbij het belangrijk is dat het metaal tegen een stootje kan, bijvoorbeeld bij auto’s. Zo blijft de veiligheid gewaarborgd bij het gebruik van de aluminium voorwerpen. Ondanks de lage dichtheid van aluminium kan dit metaal wel behandeld worden, zodat het ondanks de lage dichtheid wel tegen een stootje kan.

De positieve gevolgen van de lage dichtheid van aluminium

Ondanks de lage dichtheid van aluminium en het feit dat het hierdoor beschadigd kan raken, heeft deze lage dichtheid ook een groot voordeel: het is zeer buigzaam. Dit is handig bij het vervaardigen van aluminium voorwerpen met veel bochten, zoals auto’s. Ook ronde voorwerpen zoals bloempotten kunnen eenvoudig van aluminium gemaakt worden. Bij het maken van zulke voorwerpen kan het aluminium eenvoudig gebogen worden of rondom een mal worden gevouwen.

Door de effectieve productiemethode is aluminium zeer buigzaam

Bij Perla Alucast hanteren wij een effectieve productiemethode die erop gericht is om het aluminium zo buigbaar mogelijk te maken. Hierbij houden wij uiteraard rekening met uw wensen, zodat u zeker weet dat de dichtheid van het aluminium aansluit bij datgene waarvoor u het wilt gebruiken. Wanneer het aluminium is vervaardigd, kunnen we het nog meer aan uw wensen laten voldoen door het te behandelen met verschillende chemische stoffen. Hierdoor verbetert de hardheid van het aluminium en is het beter beschermd tegen corrosie.

Wilt u meer informatie?