Kwaliteit

Eén van de belangrijkste kenmerken waaraan uw partner in aluminium gietwerk moet voldoen, is de waarborging van de kwaliteit van uw product. Maar hoe garandeert Perla AluCast deze kwaliteit?

Onze aluminium gieterijen zijn ISO 9001 gecertificeerd en ze hebben het ISO/TS 16949 certificaat, een extra kwaliteitsvereiste voor de auto-industrie.

Maar een certificering alleen zegt nog niet zo heel veel. Het zijn vaak de experts die het voorbereidende werk verrichten, zoals het ontwikkelen van de technische tekeningen en het produceren van de juiste matrijs, die in grote mate de kwaliteit van uw gietproduct bepalen. Kennis en ervaring zijn hierbij van onmiskenbaar belang. Door ruim 20 jaar ervaring in dit vakgebied en het aantrekken en opleiden van de juiste experts, garanderen wij onze kwaliteit.

Om ervoor te zorgen dat u bij levering van het aluminium gietproduct voor 100% tevreden bent met de kwaliteit uw product, stelt u samen met de experts van Perla AluCast een volledige product file op. Hierin worden bijvoorbeeld de technische tekeningen, materiaaleisen, maattoleranties en verpakkingseisen voor transport opgenomen. De productie en levering geschiedt vervolgens volledig volgens uw product file. Zo kunnen er na levering nooit misverstanden zijn en komt de kwaliteit van uw product altijd overeen met het door u opgestelde eisenpakket.

Levering conform uw eisen en wensen

Om te garanderen dat uw product inderdaad voldoet aan alle specificaties die in de product file zijn opgenomen, beschikken onze aluminium gieterijen over een hoogwaardige meetkamer en hebben zij de beschikking over onder andere een 3D-meetmachine, röntgenapparatuur en spectrometers om materiaalanalyses uit te voeren. Indien gewenst krijgt u, voordat de levering wordt verzonden, een uitgebreid meetrapport waarin de meetresultaten zijn vastgelegd. Zo garanderen wij en weet u altijd zeker, dat de geleverde producten inderdaad voldoen aan uw gestelde eisen in de product file.

Maar ook nadat een aluminium product perfect uit de matrijs komt kan het nog fout gaan. Het nabewerken of de assemblage met gietvreemde delen is misschien één van de laatste stappen in het proces, maar zeker een stap die uitermate zorgvuldig dient te gebeuren. Daarom maken wij zoveel mogelijk gebruik van in-house CNC machines van onze productiepartners, zodat repeteerbare kwaliteit gewaarborgd is. Ook de assemblage kan hier worden uitgevoerd. Op deze manier blijven wij zelf in control, terwijl we gebruik maken van de kostenvoordelen die China en India bieden. Perla AluCast kan hierdoor lage kosten koppelen aan Nederlandse betrouwbaarheid en kwaliteit van levering!

spectrometer

meettafel

product(aan)vraag