Lage druk gieten

Bij lage druk gieten ligt de matrijs horizontaal in de machine. Het vloeibare aluminium wordt van onderaf, met lage snelheid en lage overdruk via een stijgbuis, in de matrijs gedrukt. Hierdoor wordt alle lucht uit de productholte geperst en ontstaat er een poreus-vrij gietstuk met hoge sterkte. Om de sterkte verder te verhogen kunnen nog aanvullende warmtebehandelingen worden toegepast op het gietstuk. Het proces verloopt volledig automatisch waardoor een constante kwaliteit is gewaarborgd.
In tegenstelling tot hogedruk en coquillegieten zijn verschillen in wanddikte geen probleem. Ook kunnen ondersnijdingen en holle ruimtes worden gevormd met behulp van zandkernen.
Lage druk gieten leent zich bij uitstek voor complex gevormde, drukdichte gietstukken met hoge sterkte-eisen, zoals cilinderkoppen, pomp-onderdelen en lager-behuizingen.
De prijs van een lage druk gietstuk is vergelijkbaar met een coquille gegoten product zolang het gewicht maar meer is dan circa 1 Kg. Voor lichtere gietproducten is lage druk gieten ongeveer 20% duurder.

Kenmerken van lage druk gieten die Perla AluCast u kan bieden
+ Wanddikte minimaal 3mm
+ Product gewicht minimaal 1 Kg en maximaal 20 Kg
+ Maximale product afmeting circa 350 x 350 x 375 mm
+ Poreus-vrij, sterk en drukdicht gietstuk
+ Ondersnijdingen en boringen haaks op de deling mogelijk met behulp van zandkernen

lage druk gieten