Constante kwaliteit dankzij lage druk gieten

Home » Lage druk gieten
  • Hoogste leverbetrouwbaarheid
  • Vaste fabrieken in China en India
  • Hoge oppervlaktekwaliteit

Bij lage druk gieten ligt de matrijs (de mal of gietvorm) horizontaal in de machine. Het vloeibare aluminium wordt van onderaf, met lage snelheid en lage overdruk via een stijgbuis, in de matrijs gedrukt. Hierdoor wordt alle lucht uit de productholte geperst en ontstaat er een poreus-vrij gietstuk met hoge sterkte. Om de sterkte verder te verhogen kunnen nog aanvullende warmtebehandelingen worden toegepast op het gietstuk. Het proces verloopt in onze gieterijen volledig automatisch, waardoor een constante kwaliteit is gewaarborgd.

aluminium gietproduct

aluminium Rohre

De kenmerken van producten die in lage druk gegoten zijn

Producten die in lage druk gegoten zijn, hebben een aantal zeer positieve kenmerken voor bedrijven die werken met hoogwaardige aluminium producten. We zetten deze kenmerken graag voor u op een rijtje:

  • Wanddikte minimaal 3 millimeter
  • Product gewicht minimaal 1 kilogram en maximaal 20 kilogram
  • Maximale productafmeting ongeveer 350 x 350 x 375 millimeter
  • Poreus-vrij, sterk en drukdicht gietstuk
  • Ondersnijdingen en boringen haaks op de deling zijn mogelijk met behulp van zandkernen

Nabewerking van aluminium gietstukken

Na het gieten van aluminium met lage druk is in veel gevallen geen nabewerking nodig. Toch kan het voorkomen dat het gietproduct nog bewerkt moet worden. Bij Perla AluCast beschikken we over in-house CNC machineparken. Nauwkeurigheid en repeteerbaarheid zijn hierbij de belangrijkste voordelen.

Waar gebeurt het lage druk gieten?

Het aluminium gieten met lage druk gebeurt met name in Coimbatore, India. Wij en de aluminium gieterijen waar wij mee samenwerken zijn ISO 9001 gecertificeerd. Naast ISO 9001 zijn de aluminium gieterijen ook ISO/TS 16949 gecertificeerd. Zo waarborgen we de kwaliteit en creëren we zekerheid voor onze klanten.

Ruim 25 jaar ervaring met aluminium gieten met lage druk

Bij Perla AluCast hebben we al meer dan 25 jaar ervaring met het (lage druk) gieten van aluminium. Ook zijn wij en onze partners gecertificeerd. Hierdoor zorgen we voor een constante, hoge kwaliteit bij het gieten van aluminium met lage druk. Door het aantrekken en opleiden van de juiste experts, kunnen wij deze kwaliteit blijven garanderen.

Neem contact op voor meer informatie

Aluminium producten die met lage druk gegoten zijn, roepen vaak vragen op. Perla Alucast beantwoordt uw vragen graag. Neem dus contact met ons op via ons contactformulier, door te bellen naar +31(0)15 2033100 of te mailen naar expert@perla-alucast.com.

Wilt u meer informatie?