Matrijs

Home » Matrijs

Het belangrijkste gereedschap bij het gieten van aluminium is de matrijs. Deze vormt de basis van de kwaliteit van het uiteindelijke gietproduct. Perla AluCast besteed daarom ook veel tijd om een zo goed mogelijke matrijs te ontwikkelen. Bij de fabrieken in China en India is een team van engineers en aluminium giet experts aanwezig om deze ontwikkeling uit te voeren. Zo bent u altijd verzekerd van de beste kwaliteit tegen een aantrekkelijke prijs.

De matrijs is een holle vorm waarin het vloeibare aluminium gegoten wordt en waarin het tot stollen wordt gebracht. De matrijs bestaat meestal uit twee helften die samen het negatief vormen van uw product. Onder druk worden de helften tegen elkaar aan geperst en wordt het vloeibare aluminium in de matrijsopening gegoten (coquille gieten) of onder druk naar binnen gespoten (spuitgieten).

Op basis van de technische tekening van uw gietproduct ontwikkelt en produceert Perla AluCast in-house de matrijs. Deze wordt eerst als 3D model ontwikkeld met behulp van verschillende computerprogramma’s zoals Solid Works. Wanneer de matrijs op computerniveau ontwikkeld is, wordt met behulp van een gietsimulatie software de gieting bekeken en gemeten of het product inderdaad op de juiste wijze haar functie vervult. Met behulp van deze simulatiesoftware kunnen onze experts zien of de vloeiing, vulling en het temperatuurverloop in orde zijn.

matrijs

aluminium Rohre

Aanpassingen

Ook wanneer u al in het bezit bent van een matrijs, kunt u bij ons terecht voor uw aluminium gietwerk. Bij een goed werkende matrijs kan vaak direct geproduceerd worden indien deze op onze machines past. Vaak vergt dit slechts een kleine aanpassing alvorens direct de productie opgestart kan worden. Het gaat hierbij om geringe aanpassingen die alleen aan de buitenkant van de matrijs dienen plaats te vinden.

Wanneer u echter niet tevreden bent over uw gietproducten en de matrijs hiervan de oorzaak is, kan Perla AluCast voor u de problemen van de specifieke matrijs in kaart brengen en deze ook voor u oplossen door inwendige aanpassingen te doen. Dit doen wij alleen voor klanten die ook daadwerkelijk hun productie bij ons uitbesteden.

hoge druk matrijs

Wilt u meer informatie?