Nabewerken

Wanneer een gietstuk gestold is en uit de matrijs wordt gehaald, wil dat niet zeggen dat het product dan ook direct klaar is om naar de klant te gaan. In principe dient elk product ontbraamd te worden en moeten aangietingen en ontluchtingen worden verwijderd. Om tot een daadwerkelijk eindproduct te komen dienen er een aantal nabewerkingen en/of oppervlaktebewerkingen te worden verricht om het aluminium gietproduct ook een eindproduct te kunnen noemen.

Omdat het bij Perla AluCast vrijwel altijd draait om grotere series, beschikken wij over in-house CNC machineparken in onze fabrieken. CNC (Computer Numerical Control) nabewerken heeft grote voordelen ten opzichte van het conventionele handmatige nabewerken. Belangrijkste voordelen zijn de nauwkeurigheid en de repeteerbaarheid van de nabewerkingshandelingen die CNC met zich mee brengt, waardoor er nauwelijks afkeur is en de kwaliteit gegarandeerd wordt. Voorbeelden van nabewerkingen zijn boren, draadtappen, slijpen, frezen, kotteren en honen.

Alle nabewerkingshandelingen, zowel handmatig voor kleine simpele aanpassingen als ook de CNC nabewerkingen, worden direct door onze mensen in onze fabrieken uitgevoerd. Dit betekent dat de keten zeer kort is wat u weer tijd en geld scheelt. Bovendien komt het de betrouwbaarheid en kwaliteit ten goede.

Oppervlaktebehandelingen

Oppervlaktebehandelingen kunnen de hardheid en levensduur van uw product verlengen, dienen als verfraaiing of uw product beter beschermen tegen corrosie. Zo is poedercoaten een elektrostatisch verfproces waarbij met perslucht, negatief geladen poeder op een positief geladen werkstuk verstoven wordt. Het poeder blijft hierdoor tijdelijk plakken en wordt daarna in de oven gesmolten. Bij anodiseren wordt door middel van een elektrolytische behandeling het aluminium gietstuk voorzien van een oxidelaag.

Beide mogelijkheden biedt Perla Alucast u en besteden we uit aan partijen binnen ons netwerk. Met sommige van deze derde partijen werken wij al meer dan 20 jaar in volle tevredenheid samen. Dit uitbesteden kan lokaal en direct na productie of in Nederland al gelang de complexiteit van de behandelingen. Ook hier hebben de mensen van Perla AluCast alle ervaring om in samenspraak met u als klant de juiste keuzes te kunnen maken.

(Sub)assemblage

Vaak dienen er in het aluminium gietstuk nog andere gietstukken te worden ingebouwd of moeten er gietvreemde delen zoals kunststof of staal worden toegevoegd/gemonteerd. Maar ook het inpassen van bevestigingsmaterialen kan een belangrijk onderdeel zijn. Wij kunnen deze assemblagestappen voor u lokaal verzorgen in onze gieterijen of uitbesteden binnen ons zorgvuldig opgebouwde netwerk. In sommige gevallen maken wij hier in-house ook montagegereedschappen voor, zodat de assemblage snel, repeteerbaar en goedkoop kan plaatsvinden.

nabewerken-cnc-machine

gietstuk nabewerken

nabewerken gietstuk