Nabewerken

Home » Nabewerken

nabewerking cnc machine

Wanneer een gietstuk gestold is en uit de matrijs wordt gehaald, wil dat niet zeggen dat het product dan ook direct klaar is om naar de klant te gaan. In principe dient elk product ontbraamd te worden en moeten aangietingen en ontluchtingen worden verwijderd. Om tot een daadwerkelijk eindproduct te komen dienen er een aantal nabewerkingen en/of oppervlaktebewerkingen te worden verricht om het aluminium (spuit) gietproduct ook een eindproduct te kunnen noemen.

Omdat het bij Perla AluCast vrijwel altijd draait om grotere series, beschikken wij over in-house CNC machineparken. CNC (Computer Numerical Control) nabewerken heeft grote voordelen ten opzichte van het conventionele handmatige nabewerken. Belangrijkste voordelen zijn de nauwkeurigheid en de repeteerbaarheid van de nabewerkingshandelingen die CNC met zich mee brengt, waardoor er nauwelijks afkeur is en de kwaliteit gegarandeerd wordt. Voorbeelden van nabewerkingen zijn boren, draadtappen, slijpen, frezen, kotteren en honen.

Alle nabewerkingshandelingen, zowel handmatig voor kleine simpele aanpassingen als ook de CNC nabewerkingen, worden direct door onze mensen in onze fabrieken uitgevoerd. Dit betekent dat de keten zeer kort is, wat u weer tijd en geld scheelt. Bovendien komt het de betrouwbaarheid en kwaliteit ten goede.

aluminium Rohre

(Sub)assemblage

Vaak dienen er in het aluminium gietstuk nog andere gietstukken te worden ingebouwd of moeten er gietvreemde delen zoals kunststof of staal worden toegevoegd/gemonteerd. Maar ook het inpassen van bevestigingsmaterialen kan een belangrijk onderdeel zijn. Wij kunnen deze assemblagestappen voor u lokaal verzorgen in onze gieterijen of uitbesteden binnen ons zorgvuldig opgebouwde netwerk. In sommige gevallen maken wij hier in-house ook montagegereedschappen voor, zodat de assemblage snel, repeteerbaar en goedkoop kan plaatsvinden.

aluminium gietstuk nabewerken

nabewerking

Wilt u meer informatie?