Aluminium gieterijen

Perla Alucast verzorgt uw gietwerk in twee verschillende gieterijen. Onze partners bevinden zich in Coimbatore, India en in Shenzhen, China. Per productaanvraag beoordelen we welke gieterij het meest geschikt is om uw gietstuk te produceren.

We hebben directe invloed op de capaciteit en de productieplanning. Zowel in India als in China werken we in close partnerships en we zijn regelmatig zelf lokaal aanwezig. Door deze nauwe samenwerking is de betrokkenheid zeer hoog en creëren we zekerheid voor onze klanten.

In China produceren wij met name aluminium spuitgietproducten: High Pressure Die casting (HPDC). We beschikken over verschillende spuitgietmachines met een sluitkracht variërend van 160 tot 800 ton. Voor vrijwel elk spuitgietproduct beschikken wij dus over de juiste spuitgietmachine.

In India produceert Perla Alucast grotendeels via de arbeidsintensievere coquille gietmethode (Gravity Die Casting, GDC) en het zogenaamde lage drukgieten (Low Pressure Die Casting, LPDC). We beschikken hier ook over enkele spuitgietmachines met een tonnage variërend van 60 tot 350 ton.

Kwaliteit en betrouwbaarheid

Beide partners zijn ISO 9001 en ISO/TS 16949 gecertificeerd. Dit betekent dat (ook) aan de hoogste kwaliteitseisen van de automotive industry wordt voldaan. Een extra zekerheid dat uw product bij ons in goede handen is.

Daarnaast beschikken we in beide gieterijen over een CNC machinepark om nabewerkingen van uw gietstukken foutloos en in grote serie te verzorgen. Hierdoor garanderen wij de repeteerbaarheid en betrouwbaarheid van uw eindproduct. Ook de matrijzen en andere productiegereedschappen produceren wij in onze gereedschapmakerij. Hiermee bespaart u tijd en geld. Wij verzorgen ook de (sub)assemblage van gietstukken, eventueel met gietvreemde onderdelen en we hebben meetkamers met onder andere 3D-meetmachines om de door u gewenste kwaliteit te waarborgen.

gieterij China

gieterij India