Uniek betalingssysteem

Home » Uniek betalingssysteem

lme cash buyer chart

Perla AluCast hanteert een uniek betalingssysteem. Dit systeem zorgt voor een lagere kostprijs en is gekoppeld aan onze ‘prijsvastheidsgarantie’.

Een belangrijke kostenpost van elk aluminium gietstuk bestaat uit de materiaalcomponent. Wij geven vooraf volledig inzicht in deze materiaalcomponent van de prijs. De materiaalcomponent is gekoppeld aan de Londen Metal Exchange “cash buyer” notering en de Dollar-Euro koers waarin u steeds inzicht heeft. Het andere deel van de prijs wordt bepaald door de (na)bewerkingen en logistiek. Deze kosten betaalt u bij ons op 90 dagen na levering! Voor het materiaaldeel vragen wij bij opdracht zekerheid van onze klant voor de inkoop van aluminium. De hoogte van dit bedrag is afhankelijk van het gewicht van het gietstuk.

aluminium Rohre

Vooruitbetaling materiaal bij opdracht

De betaling van de materiaalcomponent van het gietstuk geschiedt bij opdracht. De productie wordt vrijgegeven na ontvangst van deze aanbetaling. Het materiaalgedeelte in de kostprijs is afhankelijk van het gewicht van het gietstuk. Bij een zwaarder aluminium gietstuk zal een groter gedeelte van de eindprijs bepaald worden door het gebruikte materiaal. Hieronder vindt u de percentages die we bij Perla AluCast hanteren. De betaling van het overgebleven gedeelte betaalt u 90 dagen na levering.

Gietstuk van 5 tot 99 gram, materiaalgedeelte 20% van productprijs
Gietstuk van 100 tot 249 gram, materiaalgedeelte 30% van productprijs
Gietstuk van 250 tot 499 gram, materiaalgedeelte 40% van productprijs
Gietstuk van 500 gram tot 10kg, materiaalgedeelte 50% van productprijs

Wilt u meer informatie?