Waar wordt vloeibaar aluminium voor gebruikt?

Home » Vloeibaar aluminium

Vloeibaar aluminium wordt veelal gebruikt voor het vervaardigen van verschillende metalen gietstukken, die vaak in de industrie gebruikt worden. Maar met vloeibaar aluminium kan er nog veel meer. Wist u bijvoorbeeld dat ook in de modelbouw vaak vloeibare metalen worden gebruikt? Dit zijn vaak kneedbare metalen, waarvan diverse modellen en onderdelen gemaakt worden. Veel mensen maken hiervan bijvoorbeeld modeltreinen, auto’s of andere voertuigen. Maar ook binnen bedrijven wordt vloeibaar aluminium gebruikt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van maquettes.

Vloeibaar aluminium is ook geschikt voor het uitvoeren van reparaties

Bij de toepassingen van vloeibaar metaal denken veel mensen direct aan het maken van allerhande voorwerpen. Maar waar vloeibaar aluminium en andere vloeibare metalen ook vaak voor gebruikt worden, is het repareren van diverse metalen voorwerpen. Denk hierbij aan motorblokken en andere reservoirs voor vloeistoffen. Hierdoor worden lekkages voorkomen en ontstaan er geen gevaarlijke situaties doordat er gevaarlijke stoffen weglekken. Ook ontstaat er hierdoor geen schade aan het milieu.

Het lijmen van aluminium gietstukken

Wanneer er twee aluminium oppervlakken aan elkaar bevestigd moeten worden, kunt u deze oppervlakken natuurlijk lassen. Maar dit is niet altijd mogelijk. Soms ontstaat er namelijk schade bij het lassen. In dit geval kunt u er beter voor kiezen om de oppervlakken aan elkaar te bevestigen met vloeibaar aluminium. Dit werkt dan als een soort lijm. Ook met het bevestigen van twee of meerdere oppervlakken op deze manier, helpen de specialisten van Perla AluCast u graag. Zo zorgen we voor een stevige bevestiging, zonder dat er gevaarlijke situaties of milieuschade kunnen ontstaan.

Wilt u meer informatie?